[Ebook] Awek Pisang Goreng By Syah Shah – serv3.3pub.co.uk

[Ebook] Awek Pisang Goreng By Syah Shah – serv3.3pub.co.uk [PDF / Epub] ☃ Awek Pisang Goreng By Syah Shah – Serv3.3pub.co.uk Subhanallah indahnya ciptaanMU Itu kata hati Daus saat si awek yang duduk di gerai pisang goreng berpaling ke arahnya ‘Makrasanya Achik dah jumpa calon menantu mak’ Pertemuan seterusnya selepas it Subhanallah indahnya ciptaanMU Itu kata hati Daus saat si awek yang duduk di gerai pisang goreng berpaling ke arahnya ‘Makrasanya Achik dah jumpa calon menantu mak’ Pertemuan seterusnya selepas itu meyakinkan Daus tentang rasa hatinya Sebuah Diari yang tertulis ‘Senah punya’ menjadi cagaran untuk Daus mengugut si awek membayar ‘hutang’ “Awak tau tak awak tu gila Tak hingin saya kahwin dengan orang gila macam awak” – Senah aka Husna Kalau hati dah jatuh suka apa lagi nak dikata Dia sanggup buat apa Awek Pisang Kindle - saja walau tuan empunya diri kata dia gila Sebab seberapa banyak dia istikharah sekalipun jawapannya tetap orang yang sama hanya Senah si Awek Pisang Goreng “Husna sayang” Daus aka Firdaus “Awak ni laa kan” Husna “Nak kena panggil sayang baru ada respond rupanya Ok noted Saya skru dalam kepala supaya tak lupa” Firdaus Saat hati Husna sudah lembut ada pula yang datang ‘mencelah’ Antara percaya dan curiga hati Daus memilih curiga Walau tanpa sengketa jiwanya merusuh tiba tiba “FirdausDon’t walk away now Husna Apa akan jadi jika Daus memilih untuk menyepikan diri saat ijab dan kabul sudah semakin hampir Apa sebenarnya yang terjadi sehingga Daus terfikir untuk menarik diri Cinta itu anugerah dari DIA Memilih untuk menghargai bermakna kita menghargai ‘pemberian’ DIA.


10 thoughts on “Awek Pisang Goreng

  1. Kamaliah Kamaliah says:

    comel sungguhhhhhMy reviewActually 2 sebenarnya tapi 1 extra tu bcoz this book is written by a guy and I appreciate dia punya guts sebab willing to venture in this kind of genre Kalau written by a female I would have given 2 unconditionally coz its cheesy okay Sangat cheesy in fact Dgn ayat tak boley blah Dgn bedroom talk tak bersempadan Dgn 18sx jokes yang berlebihan Those things really make me turn the pages very very fast Ceritanya biasa2 je but not at all cliché Saya suka Firdaus and in a way kalau kata sifat2 Firdaus ini ada pada author ni then saya suka author ni Upper comment set aside I see a guy yang respect women A family man A loving husband All those criterias are enuf to make me close one eye on the cheesy part of the story Cerita yang santai straightforward but the ending doesn’t have an impact on me I read this book and upon finishing I did not feel a thing During the reading is another story Dengan tersengih sorang2 tergelak2 sorang pastu tersipu2 malu Alahai Tapi betul la seperti komen ramai buku ni Comelness Overloaded but kalau ada lagi satu buku macam ni I would not have the inclination to read it And Dr Maryam tu I don’t see the significant of kewujudan dia in this story Mungkin impromptu punya addition ke I don’t know Tapi watak dia to me kalau takde tak rasa aper bila ade takde impact Bila difikir2 balik I was actually disappointed I should have read this book dulu before I read My Slurpee Slurps I really like Damien n Vina If I read Firdaus n Husna dulu maybe I would have loved this book tapi sebab I read Damien dulu so I have high expectation Anyway good to know that karya penulis gets better from time to time and therefore will wait for his next book


  2. Hajar Hajar says:

    35Bila dah masuk umur 30 an dan masih bujang memang 'masak'lah nak menjawab soalan soalan cepumas Lebih lebih lagi daripada ibu sendiri Itulah yang terpaksa dihadapi oleh si Firdaus Hamizan aka Daus Hidupnya memang berteman kerja yang tak pernah habis Sampai kadangkala nak balik kampung pun tak sempat Haish Manalah mak dia kat kampung tu tak risau?Tapi pertemuan pertamanya dengan Husna si gadis penjual pisang goreng merubah segalanya Siapa sangka 'awek pisang goreng' yang berpenampilan biasa biasa tu mampu membuat Daus jatuh cinta pandang pertama? Phew Pertemuan demi pertemuan selepas itu membuatkan Daus mengambil tindakan drastik Ibu bapa Husna ditemui untuk meminta izin berkawan Memang gentleman tapi Husna yang terkejut haruslah menolak mentah mentah hasrat Daus ni Hish memang kerja gilaBila dah suka Daus peduli apa Diatur rancangan untuk ibunya datang merisik Husna Husna yang panik dan mula tertekan dengan kata kata orang sekeliling mendesak Daus untuk melamar salah seorang kakaknya Malulah macam tak sabar nak bersuami sedang kakak kakaknya masih belum berumahtangga Husna lupa agaknya hakikat jodoh dan rezeki tu Hmm Berkat pujukan kakak kakak Husna akhirnya lamaran Daus diterimaSaat Husna dah mula lembut hati untuk menerima Daus dalam hidupnya datang pula si pembawa onar yang membawa kisah lampau yang agak kurang enak didengar Hish Walaupun sudah diasuh hatinya untuk percaya dengan 'petunjuk' yang diberikan Daus tetap curiga dengan apa yang disampaikan ke telinganya Jadi jalan manakah yang harus dipilih Daus?Haish bunyi macam sadis Tapi percayalah tak sadis mana pun P Komen saya Comel Tapi sweet overdose Dah lama saya tak baca buku yang boleh buat saya tersengih sengih sendiri Hihi Rasanya kali terakhir buat kerja macam ni masa baca Baju Melayu Hijau Serindit Kisah biasa yang santai tapi bisa buat kita tersenyum sendiri Hihi  Suka dengan ayat ayat hiperbola dalam buku ni AntaranyaAku bg senyuman paling manis yang aku boleh bagi Bukan setakat gula berlori lori aje siap madu lebah gula kabung gula merah gula melakasirap mapel semua sekali aku taruh Sangat sangat manis ms 39Ah belasah Janji sweet Sweetla sangat Kalau aku dengar orang lain cakap macam ni mesti aku dah muntah warna warni tujuh baldi ms 208LOL Tahniahlah Encik Penulis atas kelahiran buku bercetak pertama ini Lepas ni kami menanti si bad boy Fawwaz pulak


  3. kuzzeen kuzzeen says:

    Naskah untuk dilepaskan; RM1400 Pm je COMELNESSOVERLOADEDDah lama x berjodoh ngan novel yg boleh buat aku tersengih sampai telinga from 1st till last pageNi confirm tersengih lagi sampai ke petangNi kalu boss bagi keja overloaded pun aku boleh tersengih lagiNi harus kalu anak buah mintak apa2 walau di luar langkauan pun aku x berhenti tersengih lagiNi hari pasti digelar 'Hari Menyengih Sedunia'THE MIANG EST CHARACTER EVER anugerah tu untuk penulis sebenarnya tapi takan nak tulis 'The Mengela est Author Ever' kan?Dan harap2 anak aku yg ber 3 tu x semengela sepoyo si Firdaus bila jadi anak teruna nanti ;


  4. Harnani Husin Harnani Husin says:

    Asal nak bg 3 tp tertambah 1 lg sbb penulis sama negeri ngan saya kot Muahaha ps minta alamat rumah penulis boleh nak g sana PAWEK PISANG GORENG versi org kedah tulis PKisah seorang anak teruna yang dah masuk 3 series ni belum kawin lagi Asyik kerja ja tak henti henti sampai nak cari calon isteri pun tak dan noFirdaus Hamizan bin Sufian aka Daus aka Bang Chor aka Acik Gila kerja Asyik kerja saja Macam tak dak ' life ' lansung Sampai mak kat kampung pun dah bising nak menantu Makan pun tak tentu hala Sampai tak tau jam pukul berapa Sampai satu petang Daus ni p la nak cari nasik Sampai ja kat satu kedai tu tak dan nak turun tuan kedai bagi tau 'yillek' Terpaksa la p cari kuih Kesian kesian kesian Carila kat tempat biasa dia cari tu Bila sampai kat sanatetiba nampak kedai baru buka jual pisang goreng Apa lagi angkat kaki p sanaTiba ja kat kedai tu dia nampak seseorang yang membelakangkan gerai jualan Siap Daus ni kata tengok dressing gaya makcik ja Cehh Daus belum tengok rupa dah kata makcik Siap panggil kak lagi tapi tak dengar pula orang yang jual pisang goreng tu Bila Daus bagi Salam baru la tuan empunya diri terperanjat sampai terbangun dari kerusi dan tercampak buku Harry Potter yang dibaca Saat dua biji mata Daus ni terpandang empunya yang jual pisang goreng ni Terus skru lutut dah longgar Terkesima jap Sebab awek pisang goreng ni comel la sangat Dalam hati cakap pipi tembam gebu macam pau terlebih yis Rasa macam nak cubit cubit Itu pertemuan pertama mereka Kali ke dua masa kat kedai mamak tu terlanggamr si awek pisang goreng sampai berterabu ketas kat lantai Kali ke tiga pula masa nak tengok wayang Awek pisang goreng dan kawan kawan dia masa tu pun nak tengok wayang Tapi disebabkan si awek ni tak sama minat ngan kawan dia jadi Daus ni terlebih perihatin pula siap beli tiket untuk si awek tu Dah selesai tengok wayang Daus ni pula paksa si awek tu naik ngan dia nak tolong hantar kan Mula si awek ni tak setuju tapi Daus ni punya ayat sampai si awek ni terpaksa setuju Siap paksa nak hantar sampai rumah Nekad betoi Daus ni Sampai ja kat rumah si awek ni apa lagi terus Daus g jumpa bapa dan mama si awek menyatakan hasrat dia nak merisik Kat sini la juga baru tahu nama si awek tu Husna GENTLEMAN sungguh Daus ni TERBAIK Siap nak bawa mak dia jumapa keluarga Husna bila Husna setuju Mula tu Husana tak setuju sebab dia takkan nak langkah tiga bendul kot Sebenarnya dua ja sebab satu lagi abang Tapi atas pujukkan kakak Husna jadi Husna setuju saja Kat sini la baru Daus tahu Husna tu baru 18 tahun Amboi Daus dapat pujuk muda kata Hazi hehehe Tapi apa Daus nak kisah bila hati dah sukaberkenan habis Dari nak bertunang bulan dua raya cina tahun depan dah jadi kenduri kawin pula bila pihak perempuan nak terus nikah Seronok la Daus yaTapi sebelum lagi seminggu ijab kabul ada satu kejadian dimana Daus rasa curiga sebab kata kata Khai masa jumpa mereka kat tempat parking masa beli barang kawin tu Khai ni pula sebenarnya pernah nak berkawan dengan Husna Tapi Husna tolak atas sebab tertentu Aisehmasa ni Daus dah berbelah bagi Tapi Daus ni pikia panjang ingat faily akhirnya dia teruskan juga Bila dah kawin tu akhirnya Daus temui kebenarannya Adoi kat sini la gigi saya dah mula sakit sebab makan banyak gula gula sampai nak rongak gigi ni Hehehe Cerita yang menarik First time saya baca cerita jiwang dari penulis lelaki Suka watak Daus dan HusnaTAHNIAH buat penulis untuk buku pertama diaNext nak tunggu Isteri soleh suami solehah pula


  5. Mai Mai says:

    Rasanya saya tak ada masalah dengan kisah inicuma saya tak minat cerita beginiSamalah macam saya tak pernah kisah dengan cerita Adnan Sempit padahal pecah panggungless


  6. Gobokairina Gobokairina says:

    2 untuk isi cerita1 untuk penulisnya DSuka bila ada penulis lelaki yang boleh cerita santai buat aku tersengih sendiri semasa membacanyaPs Credit to KZFull review 26032014Bila dah baca karya lain penulis aku pada mulanya memang susah nak masuk Mungkin kerana aku lebih menyukai cerpennya Atau mungkin sebab aku terganggu dengan monolog dalaman si heronya Tapi dek kerana ianya menggunakan POV pertama maka ia banyak menyelamatkan keadaan Tidak dapat tidak aku teringat pada kisah KSC karya Rehan Makhtar Masih di pentas yang sama iaitu kisah sang lelaki yang jatuh cinta pandang pertama pada si gadis belasan tahun Gaya terlebih sweet itu seakan akan sama cuma kerana gaya pengolahan penulis menjadikannya comel santai sengih kambing Lagipun ini hasil tangan penulis lelaki tanpa madah pujangga menjadikan ianya lebih mudah hadam Dan aku suka lah hiperbola yang digunakannya kena dengan tempat dan gaya Konflik yang ada pun tak sampai aku rasa nak luku si pelaku itu laju laju Baik kehadiran Dr Maryam dan Khai bagiku cukup takat celah gigi wink Cuma kasihan juga dengan che Senah bila enche Daus tetiba high pitch hikhikhikWalaupun disampaikan dalam nada santai dan kelihatan biasa biasa saja tapi masih ada yang boleh dikutip Dan ada juga beberapa part yang makan dalam perghh Tapi itu kalau kita mahu ambillah ingatannya diselit dalam nampak tak nampak jeMemang seronok layan novel ni masa tengah serabut kerana takde konflik yang membunuh jiwa Dan kalau ikutkan aku boleh beri rating yang lebih banyak tapi ada juga beberapa scene yang aku rasa boleh dikurangkan itu my personal preference Apa pun aku tunggu kisah Fawwaz tak tahu kenapa suka benar aku dengan wataknya D


  7. Nonieღserenity2bliss Nonieღserenity2bliss says:

    Announcement before review N nak jual buku ni for RM12 Pada sesiapa yang berminat boleh lar PM On the surface cerita ni ada a few similarities dengan Kerana Sekali Cinta oleh Rehan Makhtar 1 Kisah ini is from first person POV seorang lelaki berusia 30 tahun N rasa Zafran from KSC pun around that same age 2 Seperti Zafran Firdaus terus terpikat pandang pertama dengan heroinnya 3 Seperti Anaresa Husna jauh lebih muda dari Firdaus 4 Husna juga masih lagi menuntut di universiti dan masih belum mahu berumah tangga sama macam Anaresa 5 Zafran and Firdaus dua dua datang jumpa keluarga bakal mertua secara mengejut except Zafran bawak parents terus Firdaus datang seorang diri dulu So if you like KSC I think you'll enjoy this one too I sure did Best and sangat comel and amat sesuai untuk menghilangkan stress DWarning Ada a few lawak lawak nakal yang mungkin kurang sesuai untuk budak di bawah umur


  8. Tie Tinie Tie Tinie says:

    yeyyy tamat sudah buku niehehhehehebuku terakhir yg dibaca untuk bulan oktober AWEK PISANG GORENG incik writer SYAH SHAH1st tahniah untuk incik writer sbb karya hasil perit jerit pertama sudah didepan mata mesti peluk x lepas kan hahahahah 2nd tahniah untuk penerbitan IDEA KREATIF PUBLICATION untuk terbitnya novel bulan oktober semoga next2 novel yg dikeluarkan akan lebih baik3rd incik writer nak dengar pujian ke kutukan? hahahaha hurmmmkita review sikit la ekkisah daus senah cinta pandang pertama love at first sight ohh myyy itu yg berlaku pada daus first time jumpa senah semasa beli pisang gorengx de ke mamat ensem yg jual pisang goreng ek nak pi usha jugak hahahahsetiap dari kita mesti mengharapkan sesuatu yg baik tapi kalau dari segi penerimaan senah terhadap daus rasa macam daus bakal kuciwa senah garang giler kikikiki dalam hati masa baca masak la daus nak edjust senah yg kerek tu tapi nasib baik daus bijak g jumpa mama abah senah dan itu la yg sebaik2 nyabak kata org tua masa bertunang la banyak dugaan dan godaan begitu juga dgn senah daus doc maryam yg gilakan daus serta khai yg gilakan senahrespect kat daus sbb walaupun bengang marah dgn cerita khai tapi daus tetap ngan senah dia hahahhabiasa la kalau ending mesti happly ever after la kalau tak mau buku novelis publisher kena bako hahhahaso u guys sila baca APG korang akan enjoy bila bacaselamat membacaMembaca dgn hati Menilai dgn akalps incik writer tahniah lagi untuk hang aku tunggu buku no 2 hehehehe


  9. Cik Pah Cik Pah says:

    Awek Pisang GorengEntah kenapa apabila baca novel ni boleh teringat Lazuardi dan Sweet sour dari penulis Nasz Mungkin gaya penulisan kot yang sama selamba ayat2 kontot yang mudah hadam watak yang sengal awek bertudung yang tak control cun anak yang baik pekerja yang dedikasi dan mereka sedar mereka hamba Allah yang wajib menunaikan rukun Islam menyebabkan Cik Pah rasa macam ada sedikit persamaan dan cerita sebegini mmg Cik Pah suka Yang tak suka tak yah cakap diam itu lebih baikTerima kasih Mai kasi pinjam ;


  10. Ras Ras says:

    Buku pertama penulis yang dibaca Lepas ni kalau sebut nama penulis ni mungkin saya akan ingat dua perkataanayat berikut● comelness● pipi tembam pau terlebih yisKisah Daus Senah ini disampaikan secara santai oleh penulis Jadi tidak ada masalah untuk saya fahamApabila seorang penulis lelaki menulis dan kemudian menggunakan pov orang pertama juga lelaki maka sebagai pembaca perempuan ianya seperti satu kelebihan sebab boleh tahu dan rasa dengan jelas bagaimanakah seorang lelaki itu berfikir dan pandangannya terhadap seorang gadisSeterusnya apabila masuk part 'gatal' ayat manis bergula Daus terhadap Senah selepas mereka dah kahwin saya yang membaca pula jadi segan Masa tu baru rasa memang patut si Daus ni kena kahwin cepat cepat Sesuai sebagai bacaan ringan dan santai tetapi tidak sesuai untuk semua peringkat umur Adik adik yang masih dibawah umur tak perlu baca buku ni ye Hihi Nanti dah masuk peringkat wajib kahwin macam Daus ni baru bacaApapun buku yang menghiburkan yang mungkin boleh hilangkan sedikit tekanan atau penat bekerja bagi sesetengah pembaca yang gemarkan bacaan santai dan ringan


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *